فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:12 Issue: 1, 2008

  • تاریخ انتشار: 1387/02/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مریم خوشیده، علی شهریاری، طاهره رضایی صفحه 1
    هر چند هنوز بهترین روش برای ایجاد بی دردی زایمان مورد توافق قرار نگرفته است، ولی باید روشی مدنظر قرار گیرد که مطلوب ترین کیفیت بی دردی را همراه با کم ترین عوارض داشته باشد و کم ترین مقدار دارو در آن مورد استفاده قرار گیرد. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر رمیفنتانیل در ایجاد بی دردی زایمان و مقایسه آن با مپریدین عضلانی و بررسی عوارض این دو روش در روند یک زایمان بدون مشکل می باشد.
    مواد و روش ها
    40 خانم حامله که برای زایمان به بیمارستان علی بن ابیطالب زاهدان مراجعه کرده بودند و دارای حاملگی یک قلو و نمای زایمانی ورتکس بودند، در شروع فاز فعال زایمان به طور تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شده،گروه اول برای بی دردی زایمان 50 میلی گرم مپریدین عضلانی دریافت کردند و برای بی دردی گروه دوم رمیفنتانیل به میزانμg/kg 5/0 در هر 4 دقیقه تجویز شد. عوامل درجه بی دردی با استفاده از مقیاسvisual analog scale (VAS) مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش آزمون های آماری من ویتنی، کای اسکویر و آزمون دقیق فیشر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین شدت درد در گروه رمیفنتانیل در دقیقه 60 و در طول مرحله اول زایمان بعد ازشروع بی دردی پایین تر بود (0001/0p=) و همچنین در مرحله دوم زایمان، بی دردی در گروه رمیفنتانیل بهتر بود (013/0P=). 95 درصد بیماران در گروه رمیفنتانیل بی دردی را خوب تا عالی توصیف کردند، در صورتی که در گروه مپریدین 35 درصد بیماران بی دردی را خوب تا عالی توصیف کردند (0001/0P=). طولانی شدن مرحله اول زایمان در دو گروه نادر بود و اختلاف معنادار آماری نداشت. عوارضی مانند sedation، تهوع، استفراغ، دپرسیون تنفسی و کاهش غلظت اکسیژن شریانی در دو گروه نادر بود و تفاوت معناداری نداشت. همچنین تفاوت معناداری بین دو گروه از نظر عوارض جنینی و روش زایمان وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که برای کنترل دردهای زایمانی، رمیفنتانیل بی دردی بهتری در مقایسه با مپریدین دارد، در حالی که عوارض مادری نادر بوده و پایش مطلوب سبب کاهش عوارض می گردد.
  • هرمز سنایی نسب، دکترانوشیروان کاظم نژاد، دکترعلی خوانین، رضا توکلی، دکترفضل الله غفرانی پور صفحه 11
    مطالعات نشان می دهد که حدود 90 درصد حوادث ناشی از کار به علت رفتارهای غیرایمن و خطاهای انسان، روی می دهد و حتی با وجود محیط و شرایط ایمن ممکن است کارگران، قوانین را زیر پا گذاشته و به طور غیرایمن عمل کنند. مهم ترین و اساسی ترین راه افزایش رفتارهای ایمن و کاهش رفتارهای غیرایمن، آموزش کارگران در زمینه ایمنی و بهداشت کار می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین میزان تاثیر آموزش ایمنی از طریق کاربرد تلفیق الگوی پرسید پروسید با نظریه های شناختی اجتماعی و یادگیری بزرگسالان بر ارتقاء رفتارهای ایمن کارگران است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه تجربی از نوع RCT شاهددار است که در روی 191 نفر از کارگران شرکت های پیمانکاری مجتمع پتروشیمی رازی ماهشهر در دوگروه (گروه آزمون 96 نفر و گروه شاهد 95 نفر) انجام شده است. پس از روایی و پایایی پرسشنامه محقق ساخته و بر اساس بر اساس اطلاعات به دست آمده از مرحله پیش آزمون، مداخله آموزشی با استفاده از روش های مختلف انجام شد. دو ماه بعد از انجام مداخله، آزمون ثانویه انجام گرفت، سپس اطلاعات جمع آوری شده باتوجه به نوع متغیرها و نحوه توزیع آن ها در گروه ها با استفاده از آزمون های آماری پارامتریک (تی مستقل و تی زوج) و ناپارامتریک (کای اسکویر، ویلکاکسون و من ویتنی) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از مداخله آموزشی، میانگین امتیازات آگاهی، نگرش و رفتارهای ایمن گروه آزمون به طور معناداری افزایش پیدا کرد (005/0P<)، در صورتی که این تغییرات در گروه شاهد معنادار نبود. همچنین نتایج نشان داد که پس از مداخله آموزشی، کاهش رفتارهای غیر ایمن در گروه آزمون معنادار می باشد (000/0P=)، در صورتی که در گروه شاهد این اختلاف معنادار نیست.
    بحث: نتایج تحقیق نشان می دهد که کاربرد تلفیق الگوی پرسید پروسید با نظریه های شناختی اجتماعی و یادگیری بزرگسالان بر ارتقاء رفتارهای ایمن کارگران مجتمع پتروشیمی رازی ماهشهر، مثبت و قابل قبول می باشد، بنابراین پیشنهاد می شود برای انجام برنامه های مداخله ای برای افزایش رفتارهای ایمن در صنایع مشابه مورد استفاده قرار گیرد.
  • مهرعلی رحیمی، ثریا سیابانی، منصور رضایی، محمدرضا عباسی، حسین سیابانی صفحه 26
    سوء مصرف داروهای نیروزا به وسیله جوانان یکی از معضلات جوامع کنونی است که عوارض بهداشتی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی غیرقابل جبرانی از خود به جا می گذارد. باتوجه به اهمیت موضوع و شیوع بالای سوء مصرف داروهای نیروزا در ایران و به خصوص کرمانشاه، این مطالعه با هدف تعیین تاثیر آموزش بر درصد سوء مصرف داروهای نیروزا در ورزشکاران بدنساز، انجام گردید.
    مواد و روش ها
    جمعیت مورد مطالعه این پژوهش نیمه تجربی، ورزشکاران مرد عضو باشگاه های بدنسازی کرمانشاه بودند و حجم نمونه 360 نفر محاسبه شد. 600 نفر از ورزشکاران باشگاه های بدنسازی برای شرکت در مداخله آموزشی دعوت شدند. قبل از مداخله (369 نفر) و یک ماه پس از آن (312 نفر)، پرسشنامه هایی شامل: وضعیت جمعیت شناختی، استفاده یا عدم استفاده از مواد نیروزا و نوع ماده مصرفی، به وسیله ورزشکاران تکمیل گردید. به منظور تعیین تاثیر آموزش بر میزان کاهش مصرف مواد نیروزا، درصد استفاده کنندگان قبل و بعد از مداخله با هم مقایسه شد. داده ها با استفاده ازآزمون مک نمار تجزیه وتحلیل گردیدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که 5/74 درصد ورزشکاران کم تر از 25 سال سن داشتند. قبل از مداخله، 14/50 درصد و بعد از آن 44/33 درصد افراد مواد نیروزا استفاده می کردند. کاهش استفاده از مواد نیروزا در کل و در دو گروه زیردیپلم و دیپلم معنادار بود (000/0P=). قبل از آموزش، بیشتر افراد، بهترین راه کاهش مصرف داروهای نیروزا را «معرفی مواد مکمل سالم به ورزشکاران» عنوان نمودند، اما در مرحله دوم بهترین راه را «آموزش تغذیه صحیح» می دانستند.
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه های آموزشی می تواند استفاده از داروهای نیروزا را در حد چشم گیری کاهش دهد و این تاثیر در گروه های سنی پایین و افراد با تحصیلات کم، بیشتر است. از آن جا که بهترین راه پیشگیری از سوء استفاده از مواد نیروزا را آموزش تغذیه صحیح و معرفی مواد مکمل سالم می دانند، پیشنهاد می شود این نکته در دوره های آموزشی لحاظ گردد.
  • علی خوانین، احسان حاجی عظیمی، حسن اصیلیان مهابادی، سید باقر مرتضوی، مهندس اردلان سلیمانیان، مهندس مسعود مطلبی صفحه 38
    در سی سال گذشته آلودگی صوتی در جوامع شهری به سرعت افزایش یافته است، که موتورسیکلت ها یکی از منابع عمده تولید صدا هستند. هدف این مطالعه کاهش صدای اگزوز موتورسیکلت با استفاده از طراحی های مهندسی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پیش تجربی، شرایط فعلی صدای ناشی از اگزوز موتورسیکلت و متغیرهای فیزیکی گاز خروجی تعیین شد و بعد از طراحی نیز این متغیرها مورد اندازه گیری قرار گرفت. در این مطالعه از روش های JIS D 1616 و SAE J1287 برای اندازه گیری صدا و از روش های JIS B 8006 و JIS B 8007 به ترتیب برای اندازه گیری فشار و دمای گاز خروجی از اگزوز موتورسیکلت تیپ هوندا 125 استفاده شده است. برای اندازه گیری صدا، دما و فشار گاز خروجی به ترتیب از صداسنج مدل Cell 490، دماسنج جیوه ای معمولی، لوله پیتو و فشار سنج شیب دار استفاده شده است.
    یافته ها
    در این موتورسیکلت تراز صدای ناشی از انباره صوتی فعلی در دور موتور طبیعی (rpm 3000) برابر dBC 74/97 بود و در انباره صوتی تیپ دو بهdBC 54/94 تقلیل پیدا کرد. در این شرایط Insertion loss انباره صورتی فعلی در فرکانس 400-100 هرتز برابر با db94/10 می باشد و با انجام طراحی مهندسی این پارامتر به db22/14 رسید.
    نتیجه گیری
    برای کاهش صدای ناشی از موتورسیکلت به دلیل شرایط خاص گاز خروجی از موتور (دمای بالا، جریان پالسی و غیریکنواخت، آلودگی زیاد و...) و همچنین وجود مقادیر زیادی از انرژی صوتی در فرکانس های پایین از انباره صوتی انعکاسی ساده استفاده شد.
  • جعفر نوروززاده، ابراهیم افتخار، محسن چیانی، ساسان حجازی صفحه 49
    در بیماران بتاتالاسمی ماژور رسوب زنجیره های جفت نشده هموگلوبین موجب آزاد شدن هم و آهن می شود که این امر منجر به تولید گونه های واکنش پذیر اکسیژن می گردد. پیامد دریافت مکرر خون در این بیماران، برهم خوردن تعادل آنتی اکسیدان/پراکسیدان و آسیب سلولی می باشد. هدف از این تحقیق ارزیابی سطوح شاخص های آنتی اکسیدانی سرم در بیماران بتاتالاسمی ماژور و مینور در مقایسه با گروه های کنترل می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق مورد-شاهدی، بیماران بتاتالاسمی ماژور و افراد مینور (به ترتیب 16-2 سال و 46 - 29 سال؛ تعداد هر کدام 20 نفر) به همراه دو گروه شاهد 20 نفری که از نظر سن و جنس با بیماران هم خوانی داشتند، انتخاب شدند. مقادیر گلوتاتیون، فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز سرم با روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آزمون تی تجزیه و تحلیل گردیدند.
    یافته ها
    سطوح گلوتاتیون بیماران بتاتالاسمی ماژور در مقایسه با گروه کنترل، کاهش چشم گیری نشان داد (05/0p<). بین فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز بیماران ماژور نسبت به گروه شاهد اختلافی مشاهده نشد. تفاوتی در مارکرهای آنتی اکسیدان در بیماران گروه مینور در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نشد. مقایسه دو گروه بیمار با همدیگر نشان داد که سطوح گلوتاتیون و فعالیت کاتالاز به ترتیب در بیماران ماژور نسبت به افراد مینور از کاهش و افزایش معناداری برخوردار است (05/0 p<).
    نتیجه گیری
    در مجموع، یافته های مطالعه حاضر نشان دهنده برهم خوردن تعادل آنتی اکسیدانی در بیماران بتاتالاسمی ماژور می باشد که مشخصه آن کاهش شدید گلوتاتیون و افزایش فعالیت کاتالاز در این بیماران نسبت به افراد مینور می باشد. شرایطی که در نهایت بیماران ماژور را مستعد آسیب های سلولی و بافتی می گرداند. شاید دریافت آنتی اکسیدان ها بتواند نقش حفاظتی درمقابل این آسیب ها داشته باشد.
  • مهندس امیرحسین هاشمیان، ابراهیم حاجی زاده، کتر انوشیروان کاظم نژاد، محمدرضا مشکانی، مرتضی عطری، پروین مهدی پور صفحه 59
    شناسایی بیماران و برآورد خطر بروز سرطان در افراد در معرض خطر، مورد توجه تیم های مختلف پژوهشی است. در این خصوص روش های متفاوتی وجود دارد، ولی روش همگروهی فامیلی به دلیل درنظرگرفتن رابطه بین ژنوتیپ و فنوتیپ و درنظرگرفتن رابطه فامیلی، روشی مناسب است. هدف از این مطالعه ارایه روش برآورد نفوذ ژنی و اعمال آن در سرطان پستان برای حاملین جهش در ژن های BRCA1/2 با استفاده از روش همگروهی فامیلی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، داده هایی مشابه با داده های واقعی را شبیه سازی شده و با استفاده از مدل های تکه ای نمایی و تکه ای وایبول و برنامه نویسی درمحیط Matlab تحلیل گردید. از الگوریتم EM و نمونه های خودگردان برای ماکزیمم سازی استفاده شد. رسم نمودارهای نفوذ ژنی و محاسبه تفاوت ملاک آکائیکه برای مقایسه دو مدل مورد استفاده قرارگرفت. اطلاعات بیماران مراجعه کننده به گروه ژنتیک پزشکی، بخش ژنتیک سرطان و سیتولوژیک دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، از نظر جهش در ژن های BRCA1/2 برای برآورد نفوذژنی مورد بررسی قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده از داده های شبیه سازی شده نشان داد که برآوردهای نفوذ ژنی در همه سنین در حاملین و غیرحاملین با اعمال توزیع وایبول نسبت به حالت نمایی به مقادیر از پیش تعیین شده نزدیک تر می باشند. مقدارتفاوت ملاک آکائیکه، 311 و 2753 به ترتیب برای غیرحاملین و حاملین در دو مدل نیز نشان از وجود اختلاف شدید بین مدل نمایی و وایبول دارد. نفوذژنی تا سن 50 سالگی و بالاتر برای سرطان پستان در حاملین جهش به ترتیب به میزان 9/31% و 2/46% برآوردگردید.
    نتیجه گیری
    آگاهی از نفوذژنی اهمیت ویژه ای برای مشاوره های ژنتیک دارد. بنابراین استفاده از روش هایی که قادر به برآورد هرچه نزدیک تر به واقعیت باشند، اولویت دارد. نتایج شبیه سازی نشان داد که مدل تکه ای وایبول در برآورد نفوذ ژنی در بیماران سرطانی ارجحیت دارد. پایین تر بودن نفوذ ژنی به دست آمده در نمونه مورد بررسی این مطالعه ممکن است ناشی از نادر بودن بعضی از جهش ها درجامعه ایرانی باشد. وجود یک بانک اطلاعاتی ژنی همگروهی فامیلی برای تهیه برنامه های غربال گری و برآورد نفوذ ژنی در تصمیم گیری کاهش خطرسرطان به شدت تاکید می گردد.
  • فریده گلبابایی، مهندس راحله هاشمی، آرام تیرگر، سیدمصطفی حسینی، دکترسید جمال الدین شاه طاهری صفحه 71
    کروم 6 ظرفیتی در هوا ناپایدار بوده و درطی فرایند نمونه برداری، نگه داری و استخراج نمونه ها، به کروم 3 ظرفیتی احیا می گردد. لذا شایسته است که در ارزیابی میزان مواجهه کارگران با کروم 6 ظرفیتی، عوامل مؤثر بر تعیین تراکم کروم 6 ظرفیتی مدنظر قرار گرفته و سهم احتمالی آن ها در احیای کروم 6 ظرفیتی، مشخص گردد. هدف از این مطالعه تعیین اثر برخی عوامل شامل مدت زمان نمونه برداری، مدت زمان ماند، شرایط نگه داری و نوع فیلتر در تعیین تراکم کروم 6 ظرفیتی می باشد.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه تجربی (آزمایشگاهی)، تعداد 168 نمونه از یک وان آبکاری طراحی شده در مقیاس آزمایشگاهی، تهیه و مراحل نمونه برداری، استخراج و آنالیز نمونه ها مطابق با روش 7600NIOSH انجام شد. نمونه برداری ها به وسیله دو نوع فیلتر PVC و BQFF در سه زمان نمونه برداری 30، 180 و480 دقیقه انجام گرفت و پس از مرحله نمونه برداری، نمونه ها از نظر زمان ماند در چهار وضعیت مختلف یعنی، صفر (اسخراج بلافاصله)، 3، 24 و72 ساعت، در دو دمای 25-20 و 4 درجه سانتی گراد نگه داری شدند. داده ها با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که با افزایش طول مدت نمونه برداری از تراکم کروم 6 ظرفیتی کاسته می گردد (001/0p<)، همچنین با افزایش مدت زمان ماند نمونه، تراکم کروم 6 ظرفیتی کاهش می یابد (001/0p<). در فیلترهایBQFF تراکم کروم 6 ظرفیتی بیشتر از فیلترPVC می باشد (001/0p<)، درحالی که شرایط نگه داری نمونه ها تاثیری در میزان احیای کروم 6 ظرفیتی نداشت (01/0P>).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه می توان گفت به دلیل ناپایداری و اسیدی بودن میست کروم 6 ظرفیتی در هوا، با افزایش طول مدت نمونه برداری، کروم 6 ظرفیتی احیا می گردد. همچنین اسیدی بودن محیط فیلتر در زمان نگه داری نمونه ها و واکنش احتمالی مواد پلیمری و الیگومری داخل فیلترها با کروم 6 ظرفیتی سبب می شود که با افزایش زمان ماند، کروم 6 ظرفیتی در روی فیلترها احیا شود. به طورکلی فیلترBQFF در زمان های نمونه برداری کوتاه مدت (30 دقیقه) در مقایسه با فیلتر PVC کارایی بیشتری در جمع آوری کروم 6 ظرفیتی دارد. با توجه به نتایج به دست آمده شرایط نگه داری نمونه ها تاثیری در احیای کروم 6 ظرفیتی نداشت.
  • فرشته زمانی علویجه، عیسی محمدی، فضل الله احمدی، شمس الدین نیکنامی صفحه 85
    موتورسواری از عوامل مهم آسیب است و موتورسواران ازگروه های آسیب پذیر حوادث جاده ای محسوب می شوند. رفتار موتورسواران از عوامل بسیار تعیین کننده در بروز تصادف و آسیب می باشد، ولی درخصوص ویژگی های روانی اجتماعی موتورسواران که منجر به چنین رفتارهایی می شود، اطلاعات چندانی در دست نیست. این مطالعه به منظور درک انگیزه استفاده از موتورسیکلت در موتورسوارانی که رفتارهای پرخطر را اتخاذ می کنند، انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک تحقیق کیفی است که در آن از نمونه گیری مبتنی برهدف با حداکثر تنوع استفاده شد. تولید داده ها به صورت تلفیقی در زمان ها و مکان های مختلف شهر تهران از جمله بیمارستان، منزل، کلانتری و خیابان صورت گرفت. داده ها از طریق مشاهده میدانی و ثبت رفتار 34 موتورسوار در حین رانندگی، گزارش های و اطلاعات پرونده های موجود در کلانتری و مصاحبه عمیق با 22 موتورسوار، ترک سوار و پلیس به دست آمد. مصاحبه ها به صورت نیمه ساختاری و بدون ساختار بود و در فاصله زمانی فروردین الی دی ماه 1386 تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. همه مصاحبه ها ضبط و کلمه به کلمه تایپ شد و به روش تحلیل محتوایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع مضمون های استخراج شده، 4 مضمون اصلی برای توصیف انگیزه های موتورسواری انتزاع شد، که مضمون ها شامل: استفاده از وسیله ای سریع و آسان در ترافیک، ضرورت شغلی، تامین نیازهای هیجانی، سهولت درانجام خلاف و فرار از قانون بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد انگیزه استفاده از موتورسیکلت در موتورسواران متفاوت است. براین اساس به نظر می رسد نحوه کنترل و پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز موتورسواران نیز برحسب این انگیزه ها متفاوت باشد.
  • مهندس سید علیرضا موسوی، امیرحسین محوی، دکترعلیرضا مصداقی نیا، سیمین ناصری صفحه 102
    تصفیه فاضلاب حاصل از تولید و مصرف پاک کننده ها با توجه به ساختار فیزیکوشیمیایی که دارند مشکل و لذا معضلات زیست محیطی گوناگونی ازجمله پدیده اتریفیکاسیون، سمیت، تولید کف و غیره را ایجاد می نماید. به منظورجلوگیری از این پیامدها، بررسی مشخصات کیفی این فاضلاب ها برای انتخاب روش مناسب تصفیه ضروری می باشد. با بررسی که از صنایع تولید دترجنت در استان تهران به عمل آمد، کارخانه پاکسان که تولید بیش از 30 درصد دترجنت کشور را به عهده دارد به عنوان محل نمونه برداری فاضلاب انتخاب و مورد آنالیز قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- مقطعی می باشد، که به علت محدودیت های مالی و کارکنان طی یک دوره پنج ماهه از فاضلاب خام این صنعت تعداد 720 نمونه ساده، در مجموع 30 نمونه مرکب 24 ساعته برداشت شد. سپس با رعایت شرایط حفاظت، نمونه ها اسیدی و در دمای زیر 4 درجه سانتی گراد به آزمایشگاه انتقال داده شد و از نظر متغیرهای فیزیکوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفتند، سپس داده ها با استفاده از آمار توصیفی تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج آنالیز 720 نمونه ساعتی نشان می دهد که دمای فاضلاب 31/12±86/40 درجه سانتی گراد و pHآن برابر با 96/2±56/10 می باشد. بار آلی این فاضلاب بالا و غلظت COD از mg/l6256 تا mg/l13040، غلظت BOD5 از mg/l 2459 تا mg/l3200 و غلظت MBAS از mg/l245 تا mg/l1120 متغیر می باشد. همچنین نتایج به دست آمده نسبت /COD BOD5 را 09/0±34/0بیان می نماید و میانگین مقدار فسفر برابر mg/l13/88 می باشد.
    نتیجه گیری
    فاضلاب این صنعت دارای مشخصات کیفی با دامنه تغییرات وسیع و بار آلی بالا می باشد. در بیشتر نمونه ها نسبت /COD BOD5 مقدار مناسبی را از نظر تجزیه پذیری بیولوژیکی نشان می دهد. در مواردی که مقدار این نسبت مناسب نیست می توان این مشکل را با استفاده از روش تصفیه مشترک فاضلاب صنعتی و فاضلاب خانگی اصلاح نمود، اما این نکته را نباید فراموش کرد که این فاضلاب به علت داشتن غلظت بالای فسفر و مواد کف کننده که نفوذ اکسیژن در فاضلاب را کاهش می دهند و همچنین وجود ترکیب های مقاوم به تجزیه بیولوژیکی، به طور مناسب به وسیله سیستم های متداول بیولوژیکی تصفیه نمی شوند و لذا پساب این سیستم ها سبب وقوع بعضی از مخاطرات زیست محیطی می گردد.
  • علیرضا رضایی صفحه 113
    فلاپ عضلانی پوستی پکتورالیس ماژور بهترین فلاپ برای مواردی است که نیازمند فلاپ برای نقایص بزرگ است، به خصوص مواقعی که خطر کاهش خون رسانی به موضع وجود داشته باشد، ولی از عیوب روش استاندارد، شامل تغییر شکل مسیر چرخاندن فلاپ و نیز نیاز به شکستن استخوان ترقوه و نیاز به تونل زدن زیر پوستی و احتمال فشار به پایه عروقی و خطر تخریب بافتی می باشد و دیگر این که برای نقایص دوردست به علت نداشتن بافت عضلانی پوستی کافی ممکن نمی باشد. هدف از این روش این است که با کم ترین نقص عضو بهترین نتیجه ظاهری گرفته شود.
    معرفی بیمار: بیمار آقایی 56 ساله بود که به دلیل یک نقص تمام جداری در سمت چپ صورتش از زمان کودکی مراجعه نمود. قبلا دو بار سعی در ترمیم شده که با شکست مواجه شده بود. به علت بزرگی نقص و فاصله زیاد آن از محل های دهنده فلاپ و ضرورت نیاز به یک فلاپ با پایه عروقی قوی و مطمئن تصمیم گرفته شد از یک روش جدید که ویژگی های مذکور را داشته باشد استفاده شود؛ لذا از روش چرخاندن فلاپ از خارج پوست استفاده شد که نیاز به کشیدن زیاد نداشت و دیگر این که فلپ تحت فشار قرار نمی گرفت. پس از انجام روش مذکور پایه عروقی قطع شد و فلاپ بدون هیچ اخلالی به کار خود ادامه داد.
    نتیجه گیری
    روش استفاده از فلاپ پکتورالیس ماژور خارجی روشی بسیار عالی در بیماران با نقایص بزرگ با فاصله زیاد از محل دهنده فلاپ با نتایج ظاهری می باشد. توصیه می گردد در مواردی که در استفاده از فلاپ های استاندارد محدودیت وجود دارد از روش فلاپ خارجی استفاده شود.
|
  • Page 1
    Introduction
    Although there no agreement about best way for relieving pain in delivery, finding an appropriate method with the lowest pain and drug dose and side effect shoud be considered. The aim of this study is to compare the analgesic efficacy and side effects of Remifentanil and Meperidine as two methods of pain relieving in obstetrics during an uncomplicated labor.
    Materials And Methods
    Fourty full term parturient with singleton pregnancy and vertex presentation were randomized to receive either Remifentanil (0.5µg/kg every 4 min, IV) or Meperidine (50 mg, IM) at the beginning of active labor phase. A visual analog scale (VAS) was used to assess the severity of pain. Also maternal and fetal side effects were assessed.
    Results
    The pain scores were lower in Remifentanil group at 60 min after analgesia (P<0.0001) and during the first stage of labor (P<0.0001) than Meperidine group. The pain scores in second stage of labor were also lower in Remifentanil group (P=0/013). 95% of women rated analgesia as good to excellent in Remifentanil group as compared with 35% in Meperidine group (P<0.0001). Prolonged labor in first stage was rare in the both groups and there were no significant differences between them. Side effects such as sedation, nausea and vomiting and respiratory depression and decreasing hemoglobin oxygen and saturation were rare and no significant differences were seen between groups. Also no significant differences were seen between groups from mode of delivery or neonatal outcomes.
    Conclusion
    The results indicated that for controlling delivery pains Remifentanil is better than Meperidine and side effects were uncommon and adequate continuous monitoring decrease maternal side effects.
  • Page 11
    Introduction
    Based on the reported studies, approximately 90 percent of workplace accident is due to unsafe behaviors and human errors, even though, in a safe work conditions. So, the most important strategy in reducing the rate of these accident is training workers regarding the safe behaviors. The current study is going to determine the effects of a safety education program on promoting healthy and safe behaviors among workers using the Precede-Proceed Model integrated with both social cognitive and adult learning theories.
    Materials And Methods
    This paper is the report of a randomized clinical trial study done on 191 factory workers of Razi Petrochemical Company Mahshar City. The participants were divided into two groups (96 in case group and 95 in control group). Data was collected using a questionnaire and a checklist. Two months later, the data recollected and was analyzed. Based on distribution of variables, parametric (t-test, paired t-test) or nonparametric (Mann Whitney, Wilcoxon) tests were utilized to analyzethe data.
    Results
    The result indicated that the mean scores of knowledge, attitude and behaviors of safe behaviors in case group increased statistically significant and the observed difference in control group was not significant. The result also indicated that unsafe behaviors in the case group decreased, following the educational intervention. The difference, again, was not statistically significant in the control group.
    Conclusion
    The results showed that application of mentioned integrated models has an acceptable and positive influence on promoting safe behaviors of workers working in Mahshar Company. It is, therefore, recommended that some educational programs be useful for other and similar industries.
  • Page 26
    Introduction
    Abusing performance-enhancing and illicit drugs among young adults remains an issue of concern in today’s society. Performance-enhancing drug abuse has bad effects on all fields such as health, economic and culture of community. Performance-enhancing drug abuse relatively is common in Iran, particularly in Kermanshah. This article shows the results of research that was conducted to define the effect of education on percentage of performance-enhancing drug abuse by bodybuilders.
    Materials and Methods
    Sample size in this quasi-experimental study was equal to 360 people, but we invited over 600 body building club’s members to participate in educational programs. Before starting the program,369 people and a month afterward 312 athletics completed Self-administered questionnaires-contained; demographic information, using drug (yes/no, what, why). To determine the effects of education on performance-enhancing drug abuse rate among bodybuilders, the percentage of performance-enhancing drug abusers before and after intervention was campared. Lastly, the Data gathered were analyzed by McNemar test.
    Results
    The results of this study showed that 74.5% cases were less than 25 years. According to the results of this research, there was statistically significant differences between percentage of performance-enhancing drug abused bodybuilders before and after intervention (before = 50.14%, after= 33.44%, p=0.000). Educational effects in younger men and in persons with low literacy were significantly higher than the elders and high literacy persons. In addition, most athletes believed that education about correct nutrition and knowing safe supplements are the best way to prevent performance-enhancing drug abuse.
    Conclusion
    The results of this study indicated that educational interventions can significantly reduce performance-enhancing drug consumption and this effect among younger people with low literacy is much higher. Therefore, sport medicine physicians can play a variety of important roles as educators, counselors, and support systems on young athletes, regarding the effects of substance abuse.
  • Page 38
    Introduction
    During the thirty years ago noise pollution increased quickly in the urbane communities that motorcycles are chief sources of noise. The objective of this study is reduction of noise emitted from motorcycle exhaust, applying engineering design.
    Materials And Methods
    In this pre-experimental study, current condition of noise emitted from motorcycle exhaust and physical parameters of exhaust gas is determined and measured again after planning. In this study JIS D 1616 and SAE J1287 are used for noise measurement and JIS B 8006 and JIS B 8007 respectively for pressure and temperature measurement of exhausted gas from Honda CG125 type of motorcycle. For noise, temperature and pressure measurement of exhausted gas, cell 490 sound level meters, ordinary mercury thermometer, pitot tube and inclined manometer were used respectively.
    Results
    In this motorcycle, in the natural rpm (3000 rpm), Noise level emitted from current silencer was 97.74 dBC and in type 2 reduced to 94.54 dBc. In the natural rpm (3000 rpm) insertion loss of current silencer in 100-400 HZ was equal to 10.94 dB and by engineering planning this parameter reached to 14.22 dB.
    Conclusion
    For reduction of noise emitted from motorcycle exhaust it is better to use reflective and simple silencer.
  • Page 49
    Introduction
    In major -thalassemia impaired biosynthesis of beta hemoglobin leads to accumulation of unpaired alpha hemoglobin chain. An iron overload generates oxygen-free radicals which ultimately leads to tissue injury. The aim of this investigation was to evaluate serum antioxidants in patients with major -thalassemia and those with minor thalassemia in comparison with respective age and sex matched control groups.
    Materials and Methods
    Patients with major -thalassemia or individuals with minor thalassemia (Age range: 2-12 years and 29-46 years, respectively; n=20 each) and 20 age and sex matched control subjects were recruited. Serum glutathione (GSH), superoxide dismutase and catalase (CAT) were determined spectrophotometrically. Data were analysed by t-test.
    Results
    Glutathione levels were markedly lower in patients with -thalassemia major than in the controls (P<0.05) whilst no differences were seen in either in the activities of catalase or superoxide dismutase. On the contrary, no differences were observed in individuals with minor thalassemia. When patients with major -thalassemia and individuals with minor thalassemia were compared a marked reduction in GSH levels and increased in CAT activity were noted in the patient group (P<0.05).
    Conclusion
    The data implies disturbance in antioxidant system in patients with major -thalassemia as measured by a marked reduction of serum glutathione as the first line of defence against free radical attacks and increased in the activity of CAT. This condition eventually leads to cellular tissue damage. Antioxidant therapy may, therefore, prove useful in protecting against tissue damage.
  • Page 59
    Introduction
    The diagnosis of symptoms and the estimation of cancer risk in individuals are of great interest for research teams. Several methods developed for estimation of the risk of cancer in the individuals exposed to risk. Because of its capability to illustrate the correlation between genotype and phenotype, the Kin-Cohort Method has become a method of choice for many researchers. This study aims to employ a modified Piecewise Weibull Model for estimation of penterance in patients with breast cancer characterized by BRCA1 and BRCA2 gene mutations carriers.
    Materials and Methods
    The research follows a descriptive and analytical method. A set of data was simulated to resemble the true values. The simulated data set was analyzed using both Piecewise Exponential and Piecewise Weibull models. EM algorithm and bootstrap sampling were employed for maximization. Akaike’s criterion was used to compare the two methods, and graphs of the Penetrance values were plotted to show the differences. To estimate the penetrance of BRCA1/2 gene mutations, data was collected from the patients voluntarily referred to the Department of Medical Genetics and the Department of Cancer and Cytological Genetics of Medical School of Tehran University of Medical Sciences.
    Results
    Results of the simulated data showed that the estimates of cancer penetrance in the carriers and non-carriers in all age groups were closer to the default values in the Weibull model in comparison with the exponential model. The differences in Akaike’s criterion, 311 and 2753 for the non-carriers and carriers respectively in both models, showed a significant difference between the Exponential and Weibull models. Estimated penetrance for the age groups below and over 50 among BRCA1/2 carriers for breast cancer was 31.9% and 46.2% respectively.
    Conclusion
    The knowledge of penetrance is important in genetic counseling. Therefore methods capable of generating most accurate estimations are preferred. Results of the simulation revealed that the piecewise Weibull model is preferred for the estimation of Penetrance in Cancer Patients. The low value of the estimated penetrance in this study can be attributed to the rare mutation in Iranian population. Establishment and use of a Kin-Cohort gene databank is proposed as a solution for preparation of screening programs and estimation of the penetrance to help reduce the risk of cancer.
  • Page 71
    Introduction
    In electroplating processes, hexavalent chromium mist is emitted in air. Hexavalent chromium mist can cause lung cancer and nasal septum in workers. As Permissible Exposure Limit (PEL) of hexavalent chromium is low (0.5 µg/m3) and it is used in various industries, evaluation of workers exposure to hexavalent chromium is very important. However, hexavalent chromium is relatively unstable and it can be reduced to trivalent chromium during sampling, storage, and extraction. So, factors influencing determination of Cr (VI) must be evaluated. In this study, influence of some factors such as sampling time, storage time, type of filter, and storage temperature on reduction of Cr (VI) were investigated.
    Materials And Methods
    In this study, based on experimental design, 168 hexavalent chromium mist samples were collected and analyzed according to the NIOSH 7600 method. All samples were collected by two types of filters (PVC, BQFF) at different sampling durations (30, 180, 480 min) and different storage times (0, 3, 24, 72 hours). Some samples were analyzed immediately after sampling and some of them were stored at 3, 24, and 72 hours at two different temperatures (20-25°C, 4°C).
    Results
    Results showed that, Cr (VI) concentration was decreased with increasing the sampling time (Pvalue<0.001), also, Cr (VI) concentration was decreased gradually with increasing of storage duration (Pvalue< 0.001). Hexavalent chromium mean concentration in BQFF filter was more than PVC filter (Pvalue<0.001). Also, storage temperatures had no effect on reduction of Cr (VI) (Pvalue>0.05)
    Conclusion
    Because of acidic and instability of Cr (VI) mist air, by increasing sampling time, Cr (VI) is reduced. Also, acidic media of filter at sample storage can cause possible reaction of polymeric and oligomer materials of filter media with Cr (VI), in which, with increasing storage time, Cr (VI) can be reduced on filters. On the whole, at starting sampling times (30 min) BQFF is more efficient than PVC for collection of Cr (VI). Based on the obtained results, storage conditions of samples had no effect on Cr (VI) reduction.
  • Page 85
    Introduction
    Motorcycling is a risky activity and motorcyclists are vulnerable to road accidents. The behavior of motorcyclists is a significant factor of accident. Unfortunately there is little information regarding social and mental characteristics of motorcyclists which lead to the accident. The purpose of this study was to gain an in-depth qualitative understanding of reasons for riding a motorcycle and taking risky behaviors in Iranian motorcyclists.
    Materials And Methods
    In this Study qualitative study in which sampling was derived from diverse situations. Data were collected in diverse times and places of Tehran such as hospitals, house, street, and police station. Focus groups and in-depth interviews were conducted with 22 motorcyclists, pillion passengers and police. Interview data were supplemented with observations and police report. Interviews were of semi structure and nonstructure forms and were done from March 2007 to January 2007. Data were analyzed using content analysis.
    Results
    The results revealed four major themes for choosing to ride a motorcycle: I) using a fast and convenient vehicle to get through traffic, II) occupational necessities, iii) emotional needs, iv) easy for foul playing and breakaway.
    Conclusion
    These findings provide evidence that there are many different reasons that motivate people to ride a motorcycle and these in turn affect preventing strategies.
  • Page 102
    Introduction
    Treatment of Wastewater due to product and consumption of material cleaning with special physicochemical characteristics is difficult, and therefore can cause significant environmental problems such as eutrification, toxicity, algae bloom and etc.To stop these consequences, assessing the quality characteristics of this wastewaters is necessary. To investigate about the appropriate method of treatment, Paksan Factory producing 30 percent of Iran detergents was selected.
    Materials and Methods
    This study was a descriptive-cross-sectional one in which 30 wastewater composite samples24hr (obtained by combining portions of 720 grab samples) were taken during a five month period. The samples were properly preserved with acid and kept under 4◦C during experimentation and transported to laboratory. The chemical characteristics were determined. Data analyzed using descriptive statistics.
    Results
    The results of the samples showed that the wastewater temperature was 40.84±12.31 and the pH was 10.56±2.96. It also showed that the concentrations of the organic loading of wastewater were very high, expressed as COD, ranging from 6254-13040 mg/l, concentration of BOD was 2459-3200mg/l and concentration of MABS ranging from 245-1120mg/l.The results indicated that the BOD5/COD ratio was 0.34±0.09 and the mean of phosphorus was 88.13 mg/l.
    Conclusion
    temperature and pH in wastewater of this factory have ringed with very changes and organic load was high. In most of samples BOD5/COD ratio was proper for biological treatment but in the samples that were not proper for biological treatment this problem would be solved with combination treatment of industrial wastewater and domestic one This wastewater has high concentration of foaming that prohibit of oxygen infiltration in wastewater and nonbiodgredable material. These results indicated that the wastewater is not easily subjected to conventional system of biological treatment; therefore such wastewater can cause some environmental problems.
  • Page 113
    Introduction
    The pectoralis major flap is the best flap for head and neck defects. This flap has both a vascular pedicle and some disadvantages such as deformity, needing tunneling, clavicular f.x and shortening after the tunneling.
    Case Presentation
    The patient was a 56 years old man with large face defect from child hood. The patient had two surgical failures in her history. External pectoralis major flap, was used since the patient had large defect with far distance between donor and recipient site.
    Conclusion
    Pectoralis major flap was cut after 3 weeks and it continues its work with no problem, so this technique is a new method for large and more distant defects. This method has a little morbidity with excellent cosmetic result.